Під час проходження практики студент складає звіт, який подається на підпис керівнику практик від підприємства за 1-2 дні до її закінчення. Аркуші звіту повинні бути пронумеровані і скріплені у папку-швидкозшивач. Звіт повинен бути виконаний на листах формату А4. На титульній сторінці повинен бути особистий підпис студента.
Звіт з виробничої практики має містити:
- Титульний аркуш (Додаток 5)
- Щоденник практики , що має містити підписи в пунктах: «Прибув на підприємство…», «Вибув з підприємства…» та печатки (2шт) підприємства, установи, організації-бази практики (Додаток 6)
- Календарний графік проходження практики (Додаток 7)
- Відгук і оцінка роботи студента на практиці є по суті характеристикою і в окремих випадках можуть бути замінені стандартним бланком підприємства. Аркуш заповнюється керівником практики від підприємства, скріплюється його підписом і печаткою підприємства (Додаток 3)
- Відгук осіб, які перевіряли проходження практики. Аркуш вшивається незаповненим (заповнюється керівником практики від навчального закладу при перевірці звіту) (Додаток 4)
- Реферат до звіту (Додаток 8)
- Зміст (відповідно виду практики та спеціальності)
- Список скорочень та умовних позначень (додається відповідно рішення фахової комісії) (Додаток 9)
- Опис розділів змісту
- Список використаних джерел
Звіт має бути насиченим технічною документацією, схемами, таблицями, рецептурами тощо. Обов’язковим є висновок роботи студента на практиці з зазначенням рекомендацій по покращенню роботи конкретного відділу або підприємства в цілому.
Оформлення звіту здійснюється відповідно до Методичних рекомендацій щодо оформлення навчальної документації студентів Полтавського коледжу харчових технологій Національного університету харчових технологій
Звіт захищається студентом в десятиденний термін після завершення практики перед комісією, до складу якої входять керівники практики, викладачі спецдисциплін, керівник від бази практики.