Улюблені традиції
Масниця в Україні - улюблене й веселе свято тривалістю цілий тиждень, з хороводами, іграми та частуванням. Незважаючи на те, що воно має язичницьке коріння, свято увійшло в історію та відзначається й донині. У православних Масниця - це підготовка до Великого посту, називається вона Сирна або М'ясопусна седмиця.
В Україні готують вареники з сиром, политі сметаною - це головна страва свята. Варять вареники й із іншими начинками. "Зачекайте, вареники, прийде на вас Масниця", - каже українська народна приказка, а українські козаки свого часу жартували: мовляв, на Масницю навіть турки вареники їдять.
Студенти груп 31-ТХ та 43 ТХ разом із викладачем Оксаною Палаш у межах гуртової роботи вирішили не порушувати традиції та приготували вареники й млинці з сиром. До смачних виробів подавалася сметана та цікаві факти із історії свята, якими студенти ділилися під час частування, на яке завітав і директор коледжу Анатолій Палаш.
Поряд із традиційними стравами студенти групи 43-ТХ із викладачем Надією Надточій готували млинці фламбе із апельсиновим соусом за відомим французьким рецептом. Одним із найефектніших і найвишуканих прийомів професійних кухарів є фламбування. Суть методу полягає в короткочасному випалюванні відкритим вогнем уже готової страви. Млинці мали ніжний приємний смак та витончений аромат.