Інновації в освітньому процесі
Життя в нашому коледжі не стоїть на місці!
Викладачі циклової комісії спеціальності «Харчові технології» разом зі студентами випускної групи 41-Т працюють над розробкою й удосконаленням крафтових технологій виробництва м'ясних та молочних делікатесних продуктів.
Оскільки ця творча фахова діяльність, у першу чергу, цікава нашим майбутнім спеціалістам переробної галузі харчової промисловості, то студентами випускної групи 41-Т був придбаний та подарований коледжу професійний дегідратор.
Це обладнання дозволяє в умовах виробничих лабораторій коледжу проводити гурткову роботу з виробництва крафтових м'ясних та молочних делікатесних продуктів.
Провідними технологами коледжу Тамілою МИХАЙЛИК, Ніною ВАСИЛЕВСЬКОЮ, Іриною ГУЗЕВСЬКОЮ у межах гурткової роботи зі студентами були розроблені рецептури та виготовлені такі продукти:
- м'ясні джерки з курячого філе у соусі з гарбуза;
- м'ясні джерки зі свинячої вирізки у журавлиному соусі з перцем чілі;
- м'ясні джерки слайсами зі свинячого балика;
- кабаноси з курячого філе двох видів: без та з додаванням сиру сулугуні;
- ліниві джерки з різнокольоровим сиром;
- декор із сиру зі шпинатом та базиліком, із сиру з паприкою і томатами та з сиру Гауда.
Усі ці продукти можна віднести до категорії делікатесних, вони призначені для безпосереднього вживання в їжу.
Вишукані продукти, виготовлені власними руками, сподобалися як студентам, так і гостям коледжу, які відвідали день відкритих дверей 21 жовтня 2023 року.
У планах викладачів циклової комісії є бажання продовжувати розвивати інноваційні технології, що дозволить випускникам коледжу після отримання диплома фахового молодшого бакалавра організувати власний малий бізнес із виробництва крафтових делікатесних продуктів.
Крокуємо вперед, дякуючи нашим ЗСУ!