Майстер-класи для школярів від технологів
Майстер-класи для школярів від провідних викладачів технологічних дисциплін — це традиція Відокремленого структурного підрозділу «Полтавський фаховий коледж Національного університету харчових технологій». Вони надають відмінну можливість майбутнім абітурієнтам ознайомитися зі спеціальністю 181 Харчові технології та спробувати власними руками приготувати незвичні десерти. Це дозволяє зрозуміти специфіку майбутнього фаху, запам'ятати технологію виготовлення смачного продукту, закріпити навички техніки приготування їжі, ознайомитися з хімічними дослідами для визначення якості харчових продуктів.
04.10.2023 для учнів шостого і сьомого класів гімназії № 8 імені Панаса Мирного Полтавської міської ради були проведені майстер-класи: «Хімія у харчуванні» та два майстер-класи з виготовлення глазурованих сирків і бельгійських вафель.
Майстер-клас «Хімія у харчуванні» провели викладачі Ірина ЛІХОЛІП і Леся СОЛОВЕЙ.
Школярам показали досліди з виявлення шкідливих домішок у газованих напоях, вареній ковбасі та кисломолочному сирі.
Майстер-класи з виготовлення смаколиків провели досвідчені викладачі-технологи Ніна ВАСИЛЕВСЬКА та Оксана ПАЛАШ.
Для відпрацювання практичних навичок учасникам заходу надали можливість власноруч приготувати смачні харчові вироби.
За відгуками школярів майстер-класи були цікавими, інформативними, а результати – смачними!