Підведення підсумків по навчальній практиці
Традиційно підсумком навчальної практики студентів у ВСП «Полтавський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» є кваліфікаційні пробні роботи.
Успіху досягають тільки найбільш наполегливі та працелюбні. І саме це підтвердили студенти групи 31-ТХ спеціальності «Харчові технології», які навчаються за освітньо – професійною програмою «Виробництво харчової продукції», під час кваліфікаційного іспиту 8 та 9лютого 2021 року. Зранку в лабораторії «Технології виробництва кулінарної продукції» кипіла робота – було спекотно від плит та бурхливих емоцій. Студенти-технологи демонстрували розуміння технології приготування страв, норм закладання продуктів, перетворювали звичайні продукти у смачні та корисні страви.
Пробні роботи дають можливість перевірити фахову майстерність студентів згідно з кваліфікаційними характеристиками, виявити вміння працювати самостійно та проявляти творчість у роботі, здійснювати правильний вибір у вирішенні нестандартних виробничих ситуацій.
Завдання для пробних робіт розроблено на основі кваліфікаційних характеристик кухаря 3 розряду.
Виконання пробної кваліфікаційної роботи здійснювалося здобувачами освіти у присутності комісії. До її складу входили шеф-кухар кафе-бару «Мохіто» Михайло Божко, завідувач навчально – виробничої практики Тетяна Марченко, голова циклової комісії Ірина Гузевська, викладач спецдисциплін Надія Надточій, майстер виробничого навчання Оксана Палаш.
Оцінювалися роботи за такими критеріями: зовнішній вигляд, організація робочого місця, первинна обробка сировини, правильність виконання технологічних прийомів і операцій під час приготування страви, органолептична оцінка та правила відпуску страви.
Бути кухарем – це покликання, і саме це змогли довести студенти-технологи своїми стравами.
Під час практики студенти отримали досвід на таких базах практики: ресторан «Лілея», ресторан «Еверест», ресторан «Аристократ», ресторан «Козачка», ресторан «Панорама», кафе-бар «Мохіто», ресторан «Пастерія» та інших закладах ресторанного господарства.
Всі студенти справилися з поставленими завданнями та показали готовність до самостійної роботи. Вітаємо студентів з успішною здачею кваліфікаційного іспиту!