Вдалий вибір професії - перший крок до успішного майбуття
22лютого в коледжі відбувся День відкритих дверей. До нас завітали випускники шкіл і професійно-технічних закладів освіти Полтави та Полтавської області, а також інших регіонів нашої країни.
Колектив коледжу гостинно зустрічав майбутніх студентів, підготувавши для них та їх батьків цікаві презентаційні програми й екскурсії по навчальних кабінетах та лабораторіях.
Активно долучилися до підготовки заходу й студенти, вони зустрічали гостей коледжу відразу біля вхідних дверей, пропонували інформаційні буклети й запрошували на екскурсії, ділилися своїми враженнями від навчання і відповідали на численні запитання. Учасники художньої самодіяльності підготували концертну програму.
На початку заходу перед майбутніми абітурієнтами та їх батьками виступив директор коледжу Анатолій Палаш, який ознайомив гостей із пріоритетними напрямками розвитку закладу освіти; надав ґрунтовну інформацію щодо організації освітнього процесу та умов вступу до коледжу.
Випускникам шкіл продемонстрували рекламний відеофільмпро спеціальності, за якими коледж здійснює підготовку фахівців для харчової та переробної галузей України.
Розгорнули виставку технічної творчості студентів. Ознайомили з матеріально-технічною базою коледжу. Серед гостей студентська рада провела розіграш призів з логотипом коледжу.
Викладачі провели майстер-класи. Іван Тригуба показав прийоми монтажу та зварювання елементів вузла встановлення лічильника. Ірина Бобровська запропонувала знайти відповідність між накресленими та просторовими фігурами.
Зацікавив присутніх майстер-клас Павла Ксенженка з використання кондиціонерів у побуті та промисловості, їх профілактика в домашніх умовах.Великуцікавість викликав «Профілактичний ремонт лептопа», проведений Павлом Гаком та Олександром Саковцем.
Оксана Палаш провела творчий майстер-клас зісмаження млинців.
Не залишив гостей байдужими і процес виробництва курячих крилець, продемонстрований студентами під керівництвом Таміли Михайлик та Ніни Деряги.
Викладачі Надія Примаченко та Сергій Петров моделювали електронні схеми.
Родзинкою програми стала участь присутніх у майстер-класі з виготовлення морозива. Його провели викладачі: Ніна Василевська та Тетяна Марченко.
Вибір професії - дуже відповідальне рішення, яке потрібно прийняти старшокласнику. Тому такі проекти потрібні, бо допоможуть ознайомитися з можливостями коледжу, визначитися зі спеціальністю, з майбутньою професією. Це корисно і для батьків, які хвилюються за долю дитини.
День пройшов змістовно. Всі присутні отримали вичерпну інформацію про коледж.
Сподіваємося, що вже в наступному навчальному році наші гості стануть студентами Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ.