Практика – запорука професіоналізму!
Традиційно підсумком навчальної практики студентів у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ є кваліфікаційні пробні роботи.
Успіху досягають тільки найбільш наполегливі та працелюбні. І саме це довели студенти групи 31-ТХ спеціальності «Харчові технології» (Виробництво харчової продукції) під час кваліфікаційного іспиту з 19 по 20 лютого 2020 року. Зранку в лабораторії «Технології виробництва кулінарної продукції» кипіла робота – було спекотно від плит та бурхливих емоцій. Студенти демонстрували розуміння технології приготування страв, норм закладання продуктів, перетворювали звичайні продукти у смачні та корисні страви.
Пробні роботи дають можливість перевірити фахову майстерність студентів згідно з кваліфікаційними характеристиками, виявити вміння працювати самостійно та проявляти творчість у роботі, здійснювати правильний вибір у вирішенні нестандартних виробничих ситуацій.
Виконання пробної кваліфікаційної роботи здійснювалось студентами у присутності комісії. До її складу входили: су - шеф ресторану «Панорама» Юлія Галафеєва, завідувач навчально – виробничої практики Тетяна Марченко, голова циклової комісії Ірина Гузевська, майстер виробничого навчання Оксана Палаш.
Оцінювалися роботи за такими критеріями: зовнішній вигляд, організація робочого місця, первинна обробка сировини, правильність виконання технологічних прийомів і операцій під час приготування страви, органолептична оцінка та правила відпуску страви.
Бути кухарем – це покликання, і саме це змогли довести студенти-технологи своїми стравами. Під час практики студенти отримали досвід на таких базах практики: ресторан «Панорама», ресторан «Лілея», ресторан «Козачка», кафе «Мама Міла», кафе «Старе місто», ресторан «Пастерія», кафе-бар «Мохіто»,ресторан «Конкрит бар» та інших закладах ресторанного господарства.
Всі студенти впоралися з поставленими завданнями та показали готовність до самостійної роботи. Вітаємо студентів з успішною здачею кваліфікаційного іспиту!